Welkom

Van harte welkom op de website van de IJsvereniging "Kagermeer", welke in 1914 is opgericht en uitgegroeid tot een gezellige en actieve vereniging waar jong en oud op verschillende sportieve niveaus kunnen schaatsen. Hier vindt u informatie over allerlei activiteiten die onze ijsclub organiseert op de kunstijsbanen in Leiden en Haarlem, maar tevens ook Molen- & Merentochten zodra er veilig natuurijs op de Kagerplassen ligt, rondom Kaag en Buitenkaag.

Het doel van de ijsclub is het organiseren van schaatstochten (Molen- en Merentochten) zodra er betrouwbaar natuurijs is op de Kagerplassen. De Kagerplassen liggen in de driehoek tussen Leiden, Haarlem en Amsterdam. Uit de wijde omtrek komen er dan duizenden mensen naar de Kagerplassen om te genieten van het natuurijs en schaatsplezier te hebben. Kortebaan, priksleeën, ijszeilwedstrijden en Oud- Hollandse schaatsdemonstraties zijn dan de drukbezochte activiteiten die worden georganiseerd. Daarbij kan er genoten worden van warme chocomel, glühwijn, snert en andere versnaperingen bij de diverse 'Koek & Zopie'-tenten rondom Kaageiland.

Daarnaast is de ijsclub ook zeer actief in het schaatsen voor de jeugd en recreanten. Dit doen wij binnen de trainingsgroep STS-KGM, die trainingen organiseert en begeleidt op de ijsbanen in Haarlem en Leiden. De trainingen zijn er vooral gericht op het jeugdschaatsen met als doel het schaatsen van wedstrijden in KNSB-verband. Ongeveer 35 kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar beleven hier veel plezier aan. Ter verbetering van een ieders uithoudingsvermogen en schaatstechniek geven wij zomers training in skeeleren op de baan in Lisserbroek, schaatstraining in de duinen bij Noordwijk en 's winters techniektraining in de sporthal te Buitenkaag.